Cum verifici că mașina ta are nevoie de o aliniere a roților?


S-ar putea să nu observați imediat, însă, pe măsură ce vă urcați pe scaunul șoferului mașinii, veți începe să vedeți că ceva nu este tocmai în regulă. Plutești spre o anumită cale. Direcția nu este corectă. Vârful roții este nealiniați. De asemenea, dacă mașina dumneavoastră plutește spre partea cealaltă și trebuie să demiteți roata directoare din poziția interioară pentru a vă abține să nu virați pe o margine, acesta este cel mai sigur semn că aveți nevoie de un aranjament al roții. Poate că este urmarea faptului că ați lovit o groapă profundă sau ați marcat o lovitură imediată la o verificare în timp ce ați oprit.

Înainte de a vă îndrepta spre un atelier de reparații sau un centru de administrare pentru a vă ajusta roțile, o vocație care costă în mod regulat între 60 și 100 de dolari pentru majoritatea mașinilor. Anvelopele subumflate pot face, de asemenea, ca ghidajul unei mașini să se distrugă pe partea cealaltă, așa că eliminați mai întâi această probabilitate.

De asemenea, este posibil să fie nevoie să vă investigați anvelopele pentru a verifica dacă există indicii de uzură a anvelopelor, de exemplu, dacă pista este uzată de-a lungul unei margini, un alt indiciu al unei probleme de aranjare. Cu toate acestea, s-ar putea foarte bine să fie dificil de izolat uzura tipică de cea inutilă, așa că, cu excepția cazului în care sunteți pregătit de jur-împrejur în materie de "tireologie", nu ar trebui să faceți o judecată pripită.

Vibrațiile din roți sunt unice în raport cu problemele de aranjare. Vibrațiile sunt probabil provocate de roțile care nu sunt în paritate sau sunt răsucite (gropile pot face asta) sau în lumina faptului că piesele suspensiei sunt uzate.

Câteva mașini necesită doar ca roțile din față să fie reglate, însă numeroase modele bazate pe mașini necesită aranjarea pe patru roți. Determinările privind aranjarea variază în funcție de mașină și nu este la fel de simplu ca și cum te-ai asigura pur și simplu că fiecare dintre cele patru roți este îndreptată drept înainte.

Modificările sunt estimate în diviziuni de un inch și necesită unelte de aranjare speciale.

Aranjamentul roților nu este înregistrat în mod normal de către producătorii de automobile pe planul de asistență prescris, astfel încât cât de regulat ar trebui să fie făcut este deschis-finisat. În cazul în care mașina ta merge drept ca un șurub, probabil că roțile tale sunt reglate în mod legitim. Toate lucrurile fiind egale, este o idee inteligentă să vă verificați aranjamentul în fiecare an, de exemplu, atunci când vă faceți pivotarea anvelopelor. În mod pozitiv, ar trebui să o faceți atunci când cumpărați anvelope noi, pentru ca acestea să nu înceapă prompt să se uzeze neuniform. Numeroase ateliere asigură funcționarea aranjamentului roților pe o perioadă de un an, așa că aduceți mașina înainte de expirarea asigurării pentru a mai fi verificat o dată aranjamentul (acceptând că administrarea este gratuită).

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire