Cumpărarea unei mașini noi sau de ocazie

 Înainte de a începe să faceți cumpărături, trebuie să stabiliți dacă ar trebui să două, să cumpărați o mașină nouă sau folosită :  Cumpărarea unei mașini noi


Există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci când vă uitați la o mașină nouă.

Vehiculele noi pot oferi liniște sufletească
Vehiculele noi sunt mai puțin susceptibile de a se sparge decât mașinile uzate și este posibil să rămână în stare bună de rutină timp de mai mulți ani după cumpărare, dacă sunt întreținute corect. În plus, acestea sunt acoperite de o garanție, ceea ce oferă o oarecare siguranță în ceea ce privește costurile de funcționare viitoare. Garanțiile pentru automobilele noi acoperă în mod obișnuit o perioadă de trei până la cinci ani și 60.000 până la 100.000 km.

Obțineți caracteristicile contemporane
Dacă fațetele sunt vitale pentru dvs., atunci o mașină nouă ar trebui să fie o alegere superioară, deoarece acestea tind să vină cu tehnologie modernă. De exemplu, modelele mai recente au mai multe șanse de a avea tehnologii moderne de siguranță și de eficiență a benzinei, sisteme de asistență pentru șofer și funcții de infotainment.

Economia de combustibil
În fiecare an, producătorii de automobile urmăresc să îmbunătățească eficiența benzinei. Acest lucru se poate traduce în economii financiare pentru cei care achiziționează un automobil nou, deoarece acestea tind să fie mai eficiente din punct de vedere al consumului de benzină.

Depreciere
Autovehiculele noi sunt mai mult expuse la depreciere, care, de obicei, are loc mai rapid în anii imediat după cumpărare. De exemplu, mașinile noi pot pierde aproximativ 40 la sută din costul lor în primii trei ani.

Stoc depășit și vechi
Vehiculele cu data de construcție din anul precedent (sau mai devreme) pot fi, de asemenea, o achiziție corectă, la fel ca și un model învechit (care a fost înlocuit cu un model nou). Pentru a afla dacă aceste motoare sunt o achiziție corectă și care este un preț adecvat pentru ele, va trebui să luați în considerare aspecte precum:
-când a fost construit odată vehiculul
-cât de ridicat este schimbul în nivelurile de încărcare și echipare ale noului model
-cât de mult timp intenționați să îl întrețineți
Sfaturi atunci când luați în considerare vehiculele de inventar depășite sau istorice:
-În general, cu cât păstrați mai mult timp un automobil, cu atât mai puțin impact are asupra valorii sale data anterioară construirii.
-Dacă schimbați în mod obișnuit automobile, asigurați-vă că rata redusă pentru cumpărarea stocului vechi compensează suficient de mult taxa de schimb sau de vânzare mai mică, pe care o puteți asuma atunci când vine momentul să vindeți.

   Cumpărarea unei mașini de ocazie

 Există o mulțime de avantaje și dezavantaje în ceea ce privește cumpărarea unei mașini de ocazie.
Este posibil să nu pară la fel de fermecătoare ca o mașină nouă, dar există o mulțime de motoare second-hand bine întreținute și revizuite. Dacă vă faceți cercetările și negociați bine, s-ar putea să doriți să vă păstrați o mulțime de bani. S-ar putea chiar să descoperiți că automobilul nou pe care l-ați avut în vedere este accesibil ca vehicul de ocazie la un preț mult mai rentabil, cu doar o mână de kilometri pe kilometraj.

Vehicule demonstrative
 Vehiculele demonstrative sunt automobilele pe care furnizorul le folosește pentru a prezenta modelul clienților. De obicei, acestea sunt depozitate pentru o perioadă scurtă de timp și, de asemenea, pot parcurge doar câteva mii de kilometri înainte de a fi vândute. Demonstratoarele pot fi o achiziție potrivită, cu condiția ca taxa să fie corectă. Lucruri la care trebuie să vă gândiți:
Veți cumpăra, în impact, o mașină folosită. Aceasta va fi fost înregistrată pentru prima dată la dealer.
Nu veți beneficia de întreaga perioadă de garanție a vehiculului nou, deoarece aceasta va fi început când automobilul a fost odată înmatriculat pentru prima dată.

Luați în considerare pericolele vânzării nepublice
Vânzările private sunt extrem de periculoase și nereglementate. Ca atare, ar trebui să fiți foarte vigilent în ceea ce privește verificările.
Asigurați-vă că efectuați o verificare PPSR (în mod oficial, o verificare REVS) pentru a afla dacă un vehicul are datorii de bani sau dacă a fost declarat furat.
Pentru a vă apăra, vă recomandăm să cumpărați de la un dealer auto autorizat.

Fiți conștienți de chilipiruri și gândiți-vă la costurile curente
Mașinile noi folosesc adesea știința de ultimă oră pentru a menține prețurile, cum ar fi conservarea și benzina, așa că țineți cont de vârsta mașinii, deoarece acest lucru poate avea un impact asupra taxei de service și întreținere.

Verificați caracteristicile dvs.
Un vehicul folosit ar putea, de asemenea, să nu aibă în plus unele dintre caracteristicile de care aveți nevoie. Caracteristicile avansate de protecție, cum ar fi airbagurile și frânele antiblocare, sunt mai puțin frecvente la vehiculele mai vechi.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire