Ghid de conducere: Cea mai bună abordare pentru a conduce un vehicul în zăpadă


Înainte de a începe 

- Porniți la timp. Permiteți-vă posibilitatea suplimentară de a conduce cu atât mai mult treptat. Diferiți șoferi vor conduce treptat, iar copleșirea poate să nu fie o alegere. Nu trebuie să vă deranjați cu grija suplimentară de a întârzia la un aranjament.

- Este un moment decent pentru a împărți vehicule?

- Curățați zăpada de pe toate geamurile și oglinzile înainte de a porni la drum; este posibil să fie nevoie să schimbați din neplăcere.

- Nu lăsați o tonă de zăpadă pe acoperiș. Se știe că aceasta alunecă înainte la frânare și împrăștie parbrizul. Sau, pe de altă parte, sub forma unui strat de gheață, să decoleze cu viteză, spărgând parbrizul unui vehicul care vă urmează.

- Luminați clar în față și în spate, pentru ca ceilalți indivizi să vă poată vedea pe dumneavoastră și semnele.

- Folosiți faruri plonjate.


Alt trafic 

- Conducerea pe zăpadă necesită așteptarea conducerii altor clienți de pe stradă, la fel de mult ca și grija față de propriul vehicul.

- Urmăriți comportamentul traficului care se apropie; poate fi necesar să vă țineți la distanță de aceștia în cazul în care alunecă spre dumneavoastră.

- Așteptați-vă ca alți clienți de pe stradă să nu poată opri în intersecții.

- Mașinile care se deplasează spre o îngustare a străzii greu, nu vor avea nicio dorință de a opri în cazul în care nu mai pot începe încă o dată. Vehiculele care se deplasează spre o pantă descendentă, s-ar putea să nu poată opri fără să alunece.

- Încercați să lăsați o gaură de 10 secunde între dumneavoastră și vehiculul din față.

- Gaura de 10 secunde ia în considerare separările de oprire extinse și vă oferă posibilitatea de a reacționa dacă vehiculul din față are probleme.

- Dacă se oprește, este posibil să aveți existență pentru a ghida un curs alternativ, sau, dând înapoi, puteți permite timp pentru ca impedimentul să se elibereze fără să vă opriți și să reporniți.

- Dacă vehiculul din spate este excesiv de aproape, găsiți un loc decent pentru a opri și dați-i drumul în față. (În acel moment vă puteți concentra în față)


Conducerea pe gheață 

- Spre deosebire de zăpadă, gheața este în mod regulat imperceptibilă. Trebuie să vă gândiți unde se poate afla.

- Căutați aspectul în suprafața străzii din față; ceea ce seamănă cu apa, ar putea fi gheață.

- Bălțile de pe marginea drumului sunt fluide sau solidificate?

- Dacă sunetul de spălare a anvelopelor pe o stradă umedă se liniștește, s-ar putea să fiți pe gheață.

- Unul dintre principalele indicii ale unor condiții periculoase este dacă ghidajul se vântură mai ușor pentru a vira.

- Înclinația obișnuită a direcției de a se autofocaliza atunci când dați drumul la volan se dovedește a fi mai puțin uimitoare atunci când roțile din față pierd aderența.

- Dacă știți despre acest impact, puteți simți protecția diminuată de la evoluțiile roților de control pe măsură ce strada devine evazivă.

- Activitatea sistemelor de frânare antiblocare (ABS) este resimțită ca o vibrație a pedalei de frână. În cazul în care percepeți această senzație, aceasta vă poate avertiza din timp asupra condițiilor evazive.

- Dacă străzile sunt înșelătoare, este posibil să vedeți aceste lumini de avertizare de pe tabloul de bord să se strecoare atunci când este identificată o rotire a roților la o viteză în creștere. Ele arată că ABS-ul este utilizat pentru a modera roata care se rotește cel mai repede și, în plus, agentul de accelerare este diminuat imediat.

- Soarele strălucitor și un vânt cald pot dezgheța rapid gheața, însă lasă fixați în teritorii protejate, așa că fiți atenți acolo unde un separator aruncă o umbră peste stradă.

- Dacă parcurgeți o stradă în mod constant, observați unde se adună apa în afară și se poate solidifica.

- Eșafodajele rutiere și pasarelele volante se solidifică primele, deoarece pierd căldura dedesubt la fel ca și de sus.

- Vehiculele 4x4 nu sunt cu nimic superioare unui vehicul obișnuit pe gheață. Faptul că au două roți suplimentare determinate oferă o aderență suplimentară pe zăpadă, însă au un număr de roți frânate imposibil de distins de cel al unui vehicul convențional.

În acest fel, controlul și oprirea nu sunt mai bune. Adevărul este că fiind mai grele, vor avea în general separări de oprire mai lungi. Există totuși riscul ca șoferii de 4x4 să spere că au o poziție favorabilă și să se deplaseze mai repede decât este prudent.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire