Informații despre mașini Chevrolet


În timp ce organizația lor se învârtea în jurul canalului legat de bani, la mijlocul anilor 2000, administratorii General Motors au pus la cale un plan pentru a contracara imaginea sa de înghițire a gazelor și a indica calea de transport a lucrurilor care urmau să vină: un vehicul electric cu o armătură cu motor pe benzină care putea călători oriunde.

La expoziția auto de la Detroit din 2007, au dezvăluit vehiculul idee Chevrolet Volt, fără să știe încă dacă aveau inovația necesară pentru a realiza un salt notabil în ceea ce privește vehiculele alimentate cu baterii.

A fost nevoie de aproape patru ani suplimentari, însă Volt-ul primar - o formă de gamă mai trasă a unei jumătăți de rasă de modul - s-a mutat de pe sistemul de construcție secvențială la sfârșitul anului 2010. GM avea încredere că clienții vor fi pregătiți pentru un vehicul care ar putea merge 38 de mile cu energie înainte ca un mic generator cu ardere internă să intre în funcțiune.

Nu au fost. Marți, ultimul Volt a fost lucrat cu puțin serviciu la o uzină de prelucrare din Detroit, care în prezent este programată să se închidă. Dealurile au ajuns la jumătatea unui număr de sub 20.000 în fiecare an, insuficient pentru a continua demersul costisitor.

Volt nu a fost principalul vehicul electric, însă a fost primul care a învins nervozitatea legată de autonomie la o cheltuială rezonabilă. EV1 cu rază de acțiune restrânsă al GM a apărut în anii 1990, iar Tesla a scos în 2008 Roadster-ul său cu o autonomie de 320 de kilometri sau mai mult la peste 100.000 de dolari.

Volt a fost unul dintre modulele primare de jumătate și jumătate, dintre care un număr semnificativ poate parcurge doar 20 sau cam așa ceva mile cu energie și nu a crescut prea mult în rândul cumpărătorilor.

Cu toate acestea, Volt a servit un motiv. A determinat propulsoare în baterii cu particule de litiu, precum cele care controlează celulele avansate și PC-urile. Oricum ar fi, astfel de progrese au determinat în cele din urmă moartea lui Volt, deoarece GM și diferiți producători au dezvoltat vehicule complet electrice care pot parcurge 320 de kilometri suplimentari pentru fiecare încărcare.

"Deși a fost un eșec legat de bani, a făcut ceea ce s-a propus", a declarat vicepreședintele demisionar al GM, Bob Lutz, care a condus Volt la creare. "L-am văzut ca pe o piatră de aventură către vehiculele complet electrice, care erau absolut îndepărtate din cauza cheltuielilor pe atunci galactice ale bateriilor cu particule de litiu."

GM are în prezent Chevrolet Bolt, care poate parcurge 238 de mile cu o singură încărcare, și a garantat multe vehicule din ce în ce mai electrice mai târziu.

Volt a dezvoltat o bază de fani de încredere, dintre care o mare parte sunt supărați pe organizație pentru că a scumpit întreprinderea.

Richard Winters, un medic în vârstă de 65 de ani din Poteau, Oklahoma, a declarat că Volt este încă valoros în zone precum Oklahoma și Arkansas, unde stațiile de încărcare a vehiculelor electrice sunt puține. El și-a cumpărat primul Volt în 2016 pentru drumul de 120 de mile dus-întors de acasă până la clinica medicală din Arkansas unde lucrează.

A mai cumpărat un altul anul trecut, un model peticit care poate parcurge 80 de kilometri cu energie electrică înainte de a începe generatorul de gaz. Din moment ce poate alimenta cu energie la locul de muncă, cea mai mare parte a drumului său se face cu ajutorul bateriei de control. Winters parcurge în mod obișnuit 1.400 de mile între alimentările de la magazinul din colț, ceea ce îi place. În plus, încărcarea bateriei costă doar aproximativ 1 dolar, a spus el.

Winters a avut în permanență nevoie de un vehicul electric, însă, la fel ca mulți alții, se temea că va rămâne fără energie și va rămâne blocat. "În momentul în care a apărut Volt am fost optimist", a spus el despre autonomia aproape nelimitată a acestuia.

GM, a declarat el, ar fi trebuit să cheltuiască mai mult pentru a promova vehiculul. "Am fost cu adevărat uimit de absența prezentării", a spus el. "Nu aș avea un vehicul electric în cazul în care nu aș avea acel motor pe benzină".

Inițial, Volt urma să fie un vehicul modern, fără probleme, cu cinci locuri, lucrat pentru a ține o baterie și un alt motor cu trei cilindri pentru a produce energie, a declarat Smith John, examinator al Navigant Research. Dar, din cauza problemelor legate de bani ale GM, întreprinderea a fost redusă și transformată într-o adaptare modificată a vehiculului minimalist Chevrolet Cruze, cu doar patru locuri și numeroase piese de la alte vehicule GM, a spus el.

"Au făcut niște pași extraordinari cu acel vehicul, însă nu a fost tot ceea ce ar fi putut fi și cu siguranță nu ceea ce și-au imaginat atunci când au dezvăluit ideea", a spus John.

În ciuda faptului că este decent să continue să livreze Volt, GM se aștepta să renunțe la fabricarea acestuia datorită, într-o măsură limitată, schimbării înclinațiilor cumpărătorilor pentru SUV-uri, a spus el. În plus, organizația a pierdut bani în plus pentru fiecare Volt, bani care sunt necesari pentru cercetarea privind vehiculele autosuficiente și pentru automobilele electrice dezvoltate în continuare, a spus el.

"Nu este vehiculul corect pentru piața actuală", a spus John. "În general, nu este de bun augur să îl susținem. Oricât de mult ți-ar plăcea, cel mai probabil este mai bine să îl eliberezi." 

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire