Întreținere auto

 


Pe durata de viață a autovehiculului dumneavoastră, fie că este achiziționat nou sau utilizat, reparațiile și ajustările sunt esențiale.

Putem recunoaște câteva tipuri de asistență :

Asistență de rutină

Asistența de rutină ,care ar trebui să fie posibilă fără ajutorul nimănui și necesită doar câteva momente/ore din fiecare lună. Acesta vă menține vehiculul în stare excelentă, prin efectuarea unor lucrări importante pentru realizarea acestuia.

 În program :

- Aveți grijă de caroserie: curățați vehiculul, reparați zgârieturile superficiale.

- Monitorizați și completați nivelurile: nivelul uleiului de motor, lichidul de răcire, lichidul de reglare a direcției de control, lichidul de frână, lichidul de spălare a parbrizului. Încercați să nu cruțați nicio clipă pentru a completa dacă beculețul de ulei este strălucitor sau mai îngrozitor (pentru această situație, ar trebui să opriți imediat vehiculul pe motiv că motorul nu mai este niciodată uns corespunzător).

-Controlați bateria și schimbați-o în cazul în care dă semne de deficiență înainte de iarnă.

-Inspectați starea de uzură și presiunea din pneuri, un reflex de bază de realizat într-o stație de asistență. Puteți accepta ușa deschisă pentru a inspecta starea bordurilor pentru fiecare roată.

-Îngrijiți interiorul: curățați interiorul vehiculului, covorașele, scaunele, degresați geamurile interioare și curățați reziduurile de pe tabloul de bord. Semnificativ pentru curățenie!

-Curățați geamurile și degresați parbrizul, fundamental pentru o bună perceptibilitate.

-Schimbați marginile ascuțite ale ștergătoarelor, inclusiv elasticul iritant care se va usca în general la sfârșitul primăverii.

-Suplimentați întrerupătoarele necorespunzătoare.

-Suplimentați becurile consumate și modificați farurile .

-Verificați activitatea ornamentelor: remorcă (frânare, anvelope), GPS (actualizare) ...

Diferite faze de asistență pot necesita medierea unui specialist în vehicule :

-Întreținerea răcirii și, eventual, energizarea .

-Înlocuiți anvelopele .

În cele din urmă, noile echipamente hardware de pe noile vehicule, inclusiv farurile cu xenon și camerele de mers înapoi, sunt exagerat de scumpe pentru a se menține. Gaura dintre farurile obișnuite și cele cu xenon poate merge de la ușor la de cinci ori!

Revizuirea

În funcție de carnetul de asistență și garanție al vehiculului dumneavoastră, ar putea fi necesare modificări ocazionale pentru a privi, îndrepta și suplini anumite piese. Activitățile efectuate în timpul fiecărei modificări depind de kilometraj și de propunerile producătorului. În timpul actualizării, expertul poate, de asemenea, să recunoască eventualele dezamăgiri și să construiască analiza primară.

Reparația

Indiferent de toată considerația și de întreținerea obișnuită a vehiculului dumneavoastră, acesta se blochează sau se deteriorează din când în când: tot ce rămâne de făcut cu piesele rămase este să îl reparați (asistență corectivă). Depinde de dvs. în cazul în care doriți:

-Suplimentați dumneavoastră piesele deteriorate cu piese reciclate sau cu piese noi și montați-le așa cum este descris în jurnalul specializat al autovehiculului dumneavoastră.

-Suplimentați singur piesele într-un autoport auto din apropierea dumneavoastră.

-Utilizați un carport auto de specialitate.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire