Top 5 cele mai frecvente reparații pe care le vei întâlni într-o carieră de reparații auto

 


Când vine vorba de probleme de reparații auto, există o serie de suspecți obișnuiți: de la bujii și plăcuțe de frână la injectoare de combustibil și multe altele. Indiferent dacă doriți să lucrați pentru o afacere locală independentă în domeniul auto sau pentru o franciză națională de caroserie auto, o formare adecvată vă va pregăti cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru a aborda o gamă completă de reparații auto.

Dacă intenționați să vă înscrieți la cursuri de reparații auto sau ați început deja programul, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cinci dintre cele mai frecvente reparații auto pe care le veți întâlni odată ce veți pătrunde în industrie.

Lucrări de frânare: Un pilon al reparațiilor auto

Odată ce vă veți obține diploma și veți deveni mecanic, vă veți găsi lucrând frecvent (și meticulos) la frânele mașinilor. Profesioniștii din carierele auto știu că repararea eficientă a frânelor este o sarcină vitală-Stats Canada raportează că neacordarea de prioritate sau oprirea provoacă aproape un sfert din toate accidentele auto canadiene, rezultând în sute de decese și peste 2.500 de răniri grave pe an.

Schimburi de ulei: Sarcini de rutină pentru profesioniștii din industria auto

Un curs bun de autoturisme îi învață pe studenți despre metodele moderne pe care mecanicii le folosesc pentru a asigura siguranța unui vehicul și pentru a-i prelungi durata de viață pe șosea. Un schimb de ulei menține o mașină în cea mai bună stare de funcționare posibilă. Mecanicii experimentați știu că schimbările de ulei sunt o parte necesară a întreținerii fiecărui vehicul. Uleiul unui vehicul trebuie schimbat de obicei la fiecare câteva mii de kilometri.

În timp, în uleiul unei mașini se acumulează murdărie și pilitură de metal, ceea ce îl face mai puțin eficient în lubrifierea motorului. Schimburile regulate de ulei prelungesc durata de viață a motorului în sine. De fapt, fișele de service care arată că schimbările frecvente de ulei pot contribui și la valoarea de revânzare a vehiculelor.

Rezolvarea problemelor legate de injectoarele de combustibil pentru automobile

Injectoarele de combustibil defecte sunt cauza multor vizite la garaj în zilele noastre. O funcționare la ralanti dificilă, economia redusă de combustibil, motorul care nu pornește bine și scurgerile de gaz pot fi toate cauzate de probleme ale sistemului de injecție a combustibilului - de cele mai multe ori, de înfundarea injectorului însuși.

Injectoarele se pot înfundă atunci când vehiculele sunt conduse în mod constant cu mai puțin de ¼ din rezervorul de benzină. Odată ce deveniți mecanic, veți fi responsabil de curățarea injectoarelor înfundate cu un solvent sub presiune sau de înlocuirea lor cu totul. Asigurarea funcționării corecte a injectoarelor unei mașini va preveni potențiale accidente și defecțiuni intempestive.

Înlocuirea bujiilor de aprindere pentru a respecta standardele industriei auto

Experții în carierele din industria auto recunosc importanța reparării pieselor mici pentru a evita problemele mari. Dacă sunteți o persoană orientată spre detalii, care observă când lucrurile nu sunt chiar în regulă, veți prospera în acest aspect al industriei.

Bujiile sunt responsabile pentru aprinderea combustibilului în cilindrii unei mașini. Potrivit CarMD, mulți proprietari de mașini încearcă să înlocuiască singuri aceste piese de aprindere cruciale. Cu toate acestea, aceste înlocuiri sunt adesea făcute prost, reducând consumul de combustibil și topind catalizatoarele scumpe. Mecanicii certificați sunt capabili să înlocuiască eficient bujiile de aprindere cu grija și atenția cuvenite.

Dacă apelează la un mecanic pentru a-și schimba bujiile, șoferii vor economisi bani pe termen lung și, de asemenea, pot fi siguri că astfel de reparații auto respectă standardele industriei.

Verificarea anvelopelor: Prevenirea exploziilor și a accidentelor

Peticele pentru anvelope sau înlocuirile complete sunt ceva obișnuit în majoritatea atelierelor de caroserie profesionale. Dar o bună pregătire vă va ajuta să observați starea anvelopelor unei mașini chiar și atunci când un client a adus vehiculul pentru o reparație fără legătură cu aceasta. Supraumflarea și subumflarea duc la explozii, provocând accidente majore pe șosea.

Un mecanic bun verifică anvelopele fiecărui vehicul pe care îl repară înainte de a-l lăsa să ajungă pe asfalt. Deși proprietarii de autovehicule sunt încurajați să verifice regulat presiunea din anvelope, atenția specializată a ochiului bine pregătit al unui mecanic poate detecta o problemă și poate salva o viață.








Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire